Search

Hoe kies je de perfecte bruidsschoenen?

1726

Toekomstige bruidjes zijn vaak zo bezig met de bruidsjurk en de organisatie van het huwelijk dat ze vergeten om veel aandacht te besteden aan de schoenen. Jammer, want verkeerde schoenen kunnen je huwelijk pijnlijk verstoren. Anderzijds zal een paar goede schoenen je achteraf nog plezier bezorgen. Een bruidsjurk, hoe mooi ook, zal je geen tweede keer meer dragen. Koop niet het eerste het beste paar bruidsschoenen maar volg onze tips en wees niet de Assepoester die de helft van het feest op slippers of blootvoets rondhuppelt.

Kijk uit met killerheels

Hoe hoger de hak, hoe mooier de benen. Dat kan wel zijn op een receptie waar je gedurende twee uur met een glas in je hand onbeweeglijk rechtstaat terwijl je praat met de andere gasten maar dat geldt niet op een 12 uur durend trouwfeest waarbij je flink wat afstanden aflegt: van de auto naar het stadhuis, naar het park voor de fotosessie, naar de plek waar de ceremonie plaatsvindt, om te eindigen op de dansvloer. Op stiletto’s zal je je misschien nog motiveren voor de openingsdans maar de kans is zeer groot dat je daarna onderuitzakt op een stoel om over je pijnlijke voeten te wrijven. Bovendien zijn bruidsjurken meestal lang en ziet niemand jouw mooie benen. Wil je toch stiletto’s, neem dan zeker een extra paar schoenen mee.

Wit op wit vloekt

Het klinkt vreemd maar wit op wit kan vloeken. Er bestaan immers heel veel tinten die gaan van sneeuwwit tot ivoor of bijna lichtroze. Ken heel goed de juiste kleurtint van je bruidsjurk voor de bruidsschoenen te kopen. Je kan ervoor kiezen om dezelfde tint te nemen als je bruidsjurk of net een heel andere tint. Weet dat witte schoenen op het einde van zo’n lange dag binnen en buiten, niet meer zo wit zullen zien. Een donkere tint wordt minder snel vuil maar je kan natuurlijk ook je schoenen laten verven of reinigen achteraf. Of als decoratiestuk uitstallen in de slaapkamer. Zo worden jullie vaak herinnerd aan die mooie dag.

De schoenen bepalen de lengte

De hoogte van de bruidsschoenen bepalen de lengte van de bruidsjurk. Koop je je bruidsjurk in de winkel, kies dan eerst de jurk, koop vervolgens je schoenen en neem ze mee bij de volgende pasbeurt. De verkoopster zal de jurk zo inkorten dat je er niet op trapt tijdens de grote dag. Koop je online, kies dan eerst de jurk maar wacht even met de maten in te geven. Koop eerst bijpassende schoenen en geef nadien de lengtemaat van de bruidsjurk door op basis van de hoogte van de schoenen.

Vergeet je bruidsschoenen niet in te lopen

Heb je de perfecte bruidsschoenen gevonden? Proficiat! Trek ze nu maar lekker binnenshuis aan. Natuurlijk niet om te poetsen maar wel om de was terug te leggen of te strijken. Zo leer je er trappen mee op- en afgaan en er langere periodes op stil te staan. Je bruidsschoenen gaan zich vormen naar jouw voeten en op het einde van een lange dag feesten nog steeds comfortabel zitten.